WELCOME TO MY BLOG..

Dedikasi khas buat ibuku,suamiku & teman-temanku yang dicintai!

Sunday, November 28, 2010

14.11.2010 - LaHiRlah PutERa suLungKu

Alhamdulillah..setelah meniti liku2 perjalanan selama mengandung ni..akhirnya pada 14.11.2010 (Ahad) lahirlah putera sulungku yang amatku nantikan dan kuberi nama Muhammad Aiman Adli b. Azlisham. Aiman lahir kat Hospital Ampang pada pukul 6.08pm dengan berat 2.76kg. Syukur semua selamat. Jom saya story ckit saat aiman nak lahir ni..hehehe...

9.11.10 - Pagi sekitar pukul 5.30pg ada air kuar ckit...takut juga time tu..tapi memandangkan tak sakit pegi keje je seperti biasa..cik abg plak sakit kepala sebab bangun mengejut..ingat ada pape..hehehe...

10.11.10 - Masa yang sama..time nak pegi mandi tetiba rasa something kuar..ingatkan air semalam..buat biasa je..then rasa kuar lagi..cek tengok2..alamak! darah!!! takut sangat time tu...So apa lagi pegi hospital cek..sampai hospital doktor kata tkde pape sebab tak sakit dan carta pergerakan jantung baby pn ok lagi..dia suruh balik...

12.11.10 - Start rasa sakit..sakit sangat..jap ada jap ilang..tahan lagi sebab boleh agak nanti kalau pegi hospital pn doktor suruh balik juga sebab air ketuban tak pecah pun..so tahan jelah..

13.11.10 - Menahan sakit lagi..kali ni tak tahan sampai kene berlatih bernafas dengan tenang..tido pun dah tk lena..so kami buat keputusan untuk pegi hospital. Sampai sana..mcm biasa baring, cek tekanan drh, part paling suke dia pasangkn alat dengar bunyi jantung baby kat perut..bila dengar rasa aman ckit walaupun takut sorg2 time tu...then carta pergerakan baby pn bergerak...part paling tak suka bila doktor usik2 kat bawah tu..masa dia cek bukaan..aduh!sakitnya dia seluk!! huhuhu..ale2 doktor kata boleh balik lg sebab bukaan baru 1cm dan air ketuban tak pecah lagi. Sabar jela time tu..

14.11.10 - Menahan sakit sepanjang mlm. Sakit sgt2 tau...mak dan husband pesan banyak jalan. Masa tu jalan,duduk,berdiri..tapi memang sakit giler!!! entah mcm mana..petang tu dalam pukul 3.45ptg pas baring2 teringin nak minum soya. Pegi dapur, buka peti ais ambil soya..baru minum seteguk...pop!kuar air kt bawah..panas je..rupanya air ketuban dah pecah..pastu jerit mak!! hehehe..ape lagi sume org kelam kabut..hehehe...siap2 pegi hospital..sempat lagi merungut kene pakai kain mcm kelakar je..hehehe..ok sambung balik...sampai hospital mcm biasa baring, doktor cek bukaan dah buka 5cm. Aktif sungguh. Then doktor tgk pergerakan baby tak stabil so doktor kata tolak labour room. Masa tu tuhan je yang tau. Masuk labourroom dalam pukul 5pm. Tgh menahan sakit tu bleh plak kaki kram..dah la sejuk...so mintak nurse panggilkan husband. Bila tgk husband ada lega ckit..husband tlg urutkan mana lenguh2 tu..Tapi sebelum husband masuk tu doktor cek lagi dah buka 6cm. Doktor kata kalau lambat buka kene operate sbb takut baby lemas. Masa tu risau sgt. So time husband tlg urut kaki saya try push sendiri..hehehe...push punya push..3 kali air keluar baru rasa sakit teramat sgt dan minta husband panggilkan doktor. Ape lagi kelam kabut doktor tu kuarkan peralatan dia. Then mulalah aktiviti seluk menyeluk dan push menge "push". (adakah ayat ni..lantak lah..hehehe) push punya push...siap kene bebel ngan nurse lagi..yela 1st time mana reti push...akhirnya kuarlah aiman..hehehe..time doktor letak aiman kat dada dia dah boleh buka mata tau..ha mata dia tu la yg plg mahal..hehehe..pas ayah dia azankan..jahit menjahit pula..dah setel doktor suruh rehat jap..makan then baru bawa pegi bilik. Time tu rasa gembira tak terkata dapat lihat anak yang dikandung 9bulan 10hr ada didepan mata. Cuma tu la perasaan takut tu masih ada lg. Mana tidaknya kene tinggal sorg2...pas husband balik rasa sedih sgt..huhuhuh..risau memikirkan mcm mana bila baby nangis nanti..mcm mana tu..mcm mana ni...seharian tak tido jaga aiman. Dah la air susu xde. Tension sgt tau. Tapi aiman baik..dia faham. Dia nangis jap je...sedih sgt tgk dia...huhuhu..

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


Sampai sekarang..setelah mengharungi suka duka..menahan sakit hampir seminggu menunggu kelahirannya..saya dan aiman selamat sampai dirumah mak. Sekarang dah 15 hari berlalu..tapi kenangan tu akan tetap diingati sampai bila2...Nanti kt citer time berpantang plak ye..cuma sekarang ni harapan saya moga saya mampu menjaga aiman dengan baik. Maafkan ibu sebab tak dapat susukan aiman sepenuhnya.moga anak ibu ni sehat selalu. Ibu sakit takpe nak...jangan aiman. Ibu tak sanggup tgk aiman kene cucuk lagi. Cukupla time cek kuning dulu. Nasib aiman tak kene..aiman kene sehat tau nak..ibu dengan ayah sayang sangat dengan aiman...aiman permata hati ibuayah tau. LOVE YOU SO MUCH SAYANG!!!! MUHAMMAD AIMAN ADLI B AZLISHAM.

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Cerita Di bulan Oktober!

Salam...em, agak lama juga tk update blog ni kn...ok la nk story ckit benda yang dah berlaku sekitar bulan Oktober..pastu kita cite benda terkini plak ek...hehehe..

02.10.2010 - Pagi sabtu..terjaga awal..tk boleh tido...so sy pn lipatla baju-baju baby masukkan dalam bakul dia...suke sangat time tu..yela teruja nk tgu kelahiran baby sulung sy ni..ni sedikit gmbr yg sy tgkp time boring2..n sengeh2 sendirian tu..cuma car seat n stroller dia je xdan nk tgkp..









gambar tu sebahagian je...lagi citer di bulan 10 ni..khabar berita yang tak disangka-sangka..doa dan harapan selama ini alhamdulillah telah dimakbulkan. Walaupun saya tak dapat keje berstatus tetap dan stil kontrak lagi tapi akhirnya saya dapat juga pindah tempat keje. Senang dan menjimatkan bila pegi keje bersama husband. So bulan ni jugalah bulan last kami duduk di nilai. Dalam bulan ni jugalah aktiviti perpindahan barang2 umah giat dijalankan..hehehe..(ayat skema je :p ) lupa plak nk ambil gmbr..yela letih lor tiap hujung minggu je balik nilai mengemas. Tapi takpe akhirnya sume dah setel dah. So sekarang ni masih menumpang dirumah mak di KL.

Rindu plak dengan kenangan dulu...yela dulu berdua je kt umah..skrg ni...sabar insyaAllah ada rezeki lebih leh cari umah lain...hehehe...

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Friday, October 1, 2010

Dah 9 Bulan Bersama!!!!!!

Assalamualaikum....

Em..sedar tak sedar hari ni 01.10.10 genapla 9 bulan usia perkahwinan saya bersama suami tercinta Azlisham Mohd Arif..bererti 9 bulan jugalah saya memegang status sebagai isteri...tak sangka rasa sekejap je masa berlalu..

Buat suami tercinta......ingin su katakan yang su amat menyayangi abg.Segala suka duka kita harungi bersama kan..Moga tahun baru akan datang akan membawa lebih seribu kemanisan buat kita kan abg..lagi2 dalam menanti kehadiran insan tersayang kita ini..su tau abg mst tak sabar nak main dengan dia kan kan...su akan cuba menjadi seorang isteri yang baik utk abg..Tiap hari bila abg pegi keje je su selalu berdoa dalam ati supaya Allah lindungi abg selalu..selamat pegi dan sampai dari tempat keje ke umah. Selagi abg tak balik..ati su risau je lagi2 bila abg bawak moto tau..Ingat lagi bulan 3 masa abg Xcident tu..hanya Allah sahaja yang tau ati su ni mcm mana..dah nangis dah kt ofiz pun time tu.Dengan alahan lagi su gagahkan juga balik umah ambil brg..pegi gadong then terus pg KL. Lega ati ni bila dpt tgk abg tau. Ptg tu plak kt pg balai polis..nasib dpt mak mertua kuatkan..hehehe...mak la yg tolong tolak kerusi roda abg tu..(mekasih mak!)dan su pn terpksla tgu dalam kete dgn ujan ribut petir time tu..sabar jela bila mengingatkan kembali..Tapi su bersyukur abg tak pape. Sebab tu su selalu pesan ngan abg ati2. Su nak abg sehat2 selalu juga sebab su tak mampu menjaga diri su tanpa abg. Terima kasih abg kerana membahagiakan su selama ini. I LOVE YOU SO MUCHHHHH!!!!!!! MUAHHHHH!!!!!!



"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Wednesday, September 22, 2010

Only 8 MoRe Week!!!!!!!!!!!!

salam sume....masih tk terlewat kan utk saya ucapkan "Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin". Raya tahun ni berbeza dr raya sebelumnya..yela dulu bujang skrg dah kawin..raya thn depan plak insyaAllah bertiga da..hehehe..em..8 more weeks!! rasa jap je masa berlalu...skrg ni baby ibu dah 8 bulan..aktif sgt dia..sampai sakit nak tahan dia tendang2..tp tkpe..ibu suke..tu tandanya baby sehat..kan kan...barang2 dia so far nak complete dah..yg lain tgu dia lahir dulu lah..badan pun skrg cepat letih..selalu rasa pening nk pitam..dr pinggang sampailah ke jari kaki selalu lenguh dan kram..tido pun tak lena..huhuhu...tp tkpe..ada hikmah sumanya kan..nasib husband byk membantu..mekasih abg..sayang abg selalu tau! muah!!!!

this my scan baby 4d picture..hehehe..rasa2 mcm muke sape? mcm muke ibu je...(ayah mesti jeles...kuangkuangkuang) hehehe...



em....time2 mcm ni...perasaan teruja..takut..sume ada..yela 1st time la katakan..papun doakan saya selamat melahirkan baby 1st saya ni ye...harap dipermudahkanlah...Amin..esok checkup..darah HB ni confrim dpt pen merah..tak kisahla..dah muak dah telan ubat besar2 ni..tak naik gak nak wt mcm mana kan..skrg checkup 2 minggu sekali..makin kerap jumpe makin kerapla kene bebel ni..tp ibu tak kisah janji ibu tau perkembangan baby ibu sehat..ok la see u all next time ek!!!!!!
tata!!!!! salam. :)




"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Friday, August 27, 2010

Selamat Berpuasa!!

Salam semua lama dah tk update blog ni..yela mood sentiasa berubah-ubah..Pastinya tahun ni memberi makna berharga bagi saya sebab 1st time berpuasa sebagai isteri. Kalau dulu harap mak semua..kali ni kenelah usaha sendiri bangun sahur masak untuk suami..hehehe..nasib dapat suami yg tak cerewet bab makan...rutin harian dalam bulan puasa ni selalu tiap pagi saya akan bangun pukul 4pagi untuk aktiviti masak memasak..hehehe..selalu simple2 je sebab suami kurang selera sangat bila mkn waktu pagi. Selalu masak 2 atau 3 jenis lauk dah cukup. Time berbuka pun sama kena masak juga. Jaranglah pergi ke bazar sebab suami suka makan di rumah. baguskan..jimat! hehehe..Masih teringt kata-kata suami time kat dapur di subuh hari itu..dia kata dia sangat sayang kat saya...banyak pahala dapat sebab sediakan makan minum dia..hehehe..terharu sgt!! mekasih abg..su pun sayang abg juga! :)




ok la dipendekkan cerita saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA semua ye! Moga segala amal ibadat kita akan diterima dari Allah s.w.t....AMIN :)

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Thursday, June 17, 2010

3rd Check-Up



pagi khamis - pas minum susu anmum kt umah, pegi punch jap then pegi bfast mkn roti canai + teh 0 panas..dalam kul 9 baru sampai klinik..nasib hari ni tak ramai orang. So far alahan dah kurang..makan pn bselera je..berat alhmdlh naik..sampai gak 45kg..hehehe..tp tu la yang selalu risau time checkup ni tak lain tak bukan HB..


em..makin turunla plak..dah 9.7 dah..pastu ada trace gula ckit..adeh!! tapi mungkin hari ni nasib baik sikit..sbb ape..1st tak kene minum air gula.. 2nd dpt plak nurse yang baik dan ramah..hehehe..lega..klu tak mesti bengkak je hati ni kn..yela dah mkn ubat dah tp stil makin turunlah plak..dulu alahan bagai nak rak ok je..so memandangankan turun lagi..2mggu dari sekarang kene jumpe cek..huhuhu..ubat pn makin bertambah..sabar jelah..so next apponmnt kene scan (bab paling suke sbb leh tgk baby..hehehe..), ambil darah balik..(harap2lah naik n gula dah xde) n last skali..ehmmm...kene suntiklah plak..huhuhu...nasib kene pegi petang..so tak perlu apply cuti..hehehe..em..takpe.anggaplah ni sume cobaan..hehehe.....ok la stop dl..mulai skrg kene pulun lah bagi naik darah...chayok2!!!!

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Monday, June 14, 2010

Hepy Birthday to ME!!!!


Yeahhhhh!!!!!! dah sweet 25 gitu...muda lagi...kn..hehehe...em...semalam sambut bday ngan mak skali..hepyla smlm...sambut kt umah bersama keluarga tersayang..tp sebelum tu jumaat ptg dah checkin kt hotel seri malaysia kt bagan lalang..husband belanja mkn2 kt sana...memang puasla..sabtu tu terus balik KL umah mak..hadiah?? hehehe...sy dr dl nk sgt ngn patung ni......

hehehe...suke...tp dpt dale je..chips...nantila suruh sape bagi plak..tk malu kn..hehehe..harap thn depan lebih bermakna dan menggembirakan kn...ehm...mekasih abg...byk duit abg habis kn selama 3 hari tu..:) terima kasih juga pada family dan juga kawan2 yg still remember my bday..moga ucapan tu menjadi satu doa kan..amin.. Okla nk sambung keje dl..tata sume!!!


"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Thursday, June 3, 2010

Mabuk Mengandung ^_^


salam semua...

yok oh je kn...entah ada org baca blog ni ke tk..tp tak kisahla janji hepy..hehehe..lama gak tk update blog..semenjak mengandung ni...rasa malas je..suke tido...hehehe..tp apakan daya..keje tetap keje..kandungan skrg alhmdlh dah 16 minggu means...4 bulan la kn..org sll kata perut kecik je..eee...diorg nk perut sy ni besar mana agakanya..dah orgnye kecik, perut pn mstlah kecik juga..ehm...tak faham den..tp lantaklah..yg penting ibu sehat..baby sehat...ayah pun sehat..hehehe..lg 2 minggu nk pegi checkup...risau..takut HB turun lg..harap tak la..berat pn naik 1/2 kg je..susah benar nk naikkn berat badan ni..huhuhu..tp yg bagusnya bulan ni mabuk2 dah kurang ckit..cuma perut asyik lapa je..bila lmbt mkn mulalah nk muntah balik..tp ok la dr sebelumnya..makan ckit muntah..cuma alahan pd bau makanan..dapur..dsbnya tu blom ilang lg..so..til now tak masuk dapur dah..hehehe..husband kena berkorbanlah kan..nk wt mcm mana..bukan sengaja..hehehe..harap masa2 yang akan dilalui nanti akan menjadi lebih baik dari sebelumnya..tu la yg diharapkn sgt..ok la..nk sambung mkn biskut dulu..see u again..tata!!

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Tuesday, March 16, 2010

Anak itu anugerah dari Allah S.W.T


Assalamualaikum semua....

agak lama dah blog ni tak terupdate kan...sebab tu terpksa tutup..hehehe..em...pagi ni xde story sgt..cume saya nak berkongsi rasa gembira dan besyukur sgt ke hadrat Illahi...kerana dengan izinNya saya dah disah kan berbadan dua. :) ptg smlm dah pegi klinik dan doktor pun dah sahkan...tak sangka plak dah 5 minggu..terkejut sgt...tak tahula nak kata ape lg..tunggu jela..harapan saya moga baby saya ni sehat dan lahir menjadi anak yg soleh dan soleha kan...Amin..

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Thursday, January 28, 2010

Setiap Manusia perlu R.E.D.H.A

Em, pagi subuh itu, dunia terasa begitu sunyi seketika...sedikit kegembiraan punah..pilu mendakap di hati....namun hati tidak mampu untuk berkata-kata lagi...hanya ucapan mesra berbaur pilu diiringi dengan kata2 semangat yang mampu terungkap... sama ada terpaksa dan memaksa...yang pasti ianya telah berlaku....yang mampu dibuat hanya berusaha...dan terus berusaha...hingga kegembiraan itu datang kembali padaku...."Ya Allah...bantulah aku...sesungguhnya hanya Kau sahaja yang mampu membantuku....Amin."

maafkan aku.............

"Setiap manusia perlu Redha di atas setiap ketentuan sebagaimana dia belajar mengukir sebuah senyuman di celah-celah kepahitan.."

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Tuesday, January 26, 2010

Honeymoon Time!!!

em...masuk bab honeymoon ni..pada 12-15 januari 2010...seronok dapat pegi langkawi tau.lagi2 sebagai suami isteri..dapat jalan2, shopping dan ziarah tokwan kat kg..rasa nak pegi lagilah..yela masa tu tak sempat nak borong coklat banyak2..kawan2 pun tak sempat nak bagi..jangan marah ek nanti kene jual :) kira berbaloi lah pegi langkawi ni..mudah dan selesa untuk dapatkan perkhidmatan dan puas hati sebab dapat round seluruh langkawi..janji rancang perjalanan betul2..klu asyik memerap kat bilik je..susah ckitla..dapat tatap muke cik abg jelah..hehehe...Penerbangan biasalah air-asia...dah tempah lama time promosi lagi murah ckit..penginapan plak dekat dengan airport langkawi.. Hotel Helang..memang bestlah hotel tu..kemudahan dia pun selesa..n paling best sewa kete nissan sentra leh guna til mlm...kira nak check in kt aiportla ru bagi balik...dapat servis ni sume kat airport...tu yg best tu sbb hotel biasalah kul 12 dah kene check out kn..so ada kete leh la ronda2 lagi..total secara kasar untuk penginapan n sewa kete 4hari semua dalam RM 700...kira berbaloi la..untuk 4hari tu..em, ni sedikit sebanyak tempat2 yang saya sempat lawati..kot2 ada yang berkenan nak pegi ke langkawi plak kan.. :) enjoy ye!!

























"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Cerita Disebalik Persiapan Perkahwinanku

Assalamualaikum semua,

lama tak update citer baru kn...hehehe..papun saya nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih pada pihak yang terlibat dalam majlis perkahwinan saya tempoh hari...thank you so much ye!! tak tahu nak berterima kasih macam mana...tolong promote website jelah ek..hehehe...

BAJU+ AKSESORI dan PELAMIN
- ianya bermula semuanya melalui internet..hehehe..bila hati dah berkenan saya pun pegi jumpe tokey empunye kedai..hehehe...mekasih kak lieza dan abg hasry kerana sudi melayan karenah saya walaupun ada kesulitan di saat saat akhir..yelah badan orang kecik ni susah sikit nak fit betul2...masa ni berasa jugalah pakai baju baru...kasut baru..kira semua barulah.. :) and thanks sebab sanggup datang ke nilai, negeri sembilan untuk pasang pelamin...saya dan husband guna khidmat yang sama senang tak payah pusing2 kepala lagi..hehehe.. :)

KATERING DAN KANOPI
-
mekasih kat akak noriza dan kru...saya sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan oleh team akak..masa ni akak noriza masih dalam berpantang tau...terharu sangat bila malam2 pun sanggup datang jenguk persiapan..dah la hujan...risau gak...papun akak jangan lupa jaga kesihatan ek...makanan memang sedap..suke sangat dengan acar buah...masa tu dapat simpan ckit je...huhuhu..kek pengantin pun sedap tau..bunga fresh flower tu pn habis majlis je sume dah hilang...yelah sume pakat nak ambil nasib pasu tak ambilkan :) akak saya pun ambil tau bawak balik kajang lagi..hehehe...kira sukelah semua...:)

MEKAP NIKAH DAN SANDING BELAH PEREMPUAN
- ni kira part penting juga..mekasih kat akak nurul...eh nurul je sbb mekap saya untuk dua hari tu...nikah dan sanding...muda lagi dari saya, berbakat lagi...nurul ni lemah lembut je..rasa nak tertido gak time mekap tu..syok..hehehe...

MEKAP SANDING BELAH LELAKI
- ni akak senior mekap saya..kak sue....mekasih akak sebab mekap saya time sanding kat nilai..jauh datang dari KL tau..hehehe...pagi2 lagi kak sue dah gerak...sampai awal plak tu..nasib datang ngan cik abg cayang klu tak mesti bosan kan..tak pun tersesat ke..hehehe..akak sue ni peramah..suke sembang...tapi tu la masa tak mengizinkan sangat lagi pun kak sue nak gerak pegi tv3 nak mekap artis sbb mlm tu kan ada juara lagu..sape juara pun saya tak tahu..hehehe...yela ape tidaknye...dah habis majlis..remote control dah hilang..sampai sekarang tak dijumpai...aneh bin ajaib sungguhkan... :)

FOTOGRAFI dan P.A SISTEM
- untuk bab ni saya sebenarnye tempah pakej dengan abg hasry..ala orang yang bertanggungjawab untuk sediakn baju dan pelamin saya tu...so untuk fotografi...terima kasih tak terhingga kat jurukamera saya abg dasrel and abg...ala lupelah...sory ek :) jangan marah...tak sangka plak time sanding belah saya ni ada dua org jurugambar..malu sebenarnya..hehehe..dan sanding belah lelaki plak abg dasrel seorang je yang dipertanggungjawabkan menjadi jurugambar saya time tu..soryla ek di atas kesulitan yang dialami..terpaksa tunggu saya berhenti menangis pun ada gak..yela...time tu nak ikut mak balik je... ;)
-PA Sistem pula....ala lupela nama abg dan kakak tu...yelah time hari sanding tu la baru bersua muka...sempat bagi skrip je lepas tu saya terpaksa memerap kat dalam bilik..papun mekasi ye abg sbb sudi memenuhi permintaan saya untuk memutarkan lagu Cahaya CINTA nyanyian artis pujaan saya Siti Nurhaliza! time potong kek tu walaupun sebenarnya confuse sikit sebab lagu asyik yang sama je..masalah teknikal kot kan.. papun thanks! :)

CENDERAHATI
- benda ni paling saya suke dan paling memeningkan sikit...suke sebab benda2 ni pilihan sendiri dan comei2 di mata saya...pening...bila bab nak masuk kan dalam paperbag..nasib ada penolong...hehehe... :) dalam paperbag 500pcs tu..ada...
*buah epal (sponser from my uncle. ni saat2 akhir baru tahu..kelam kabut gak kene masukan semula),
*gula2 (sponser from my beloved sister yan atau nama glamornye boboy hehehe..dia wat siap2 tau 500pcs tu sorg2...tu yg cayang lebih tu :))
*bunga telur juga separuh sponser daripada my sister ni dan separuh lagi saya beli...:) (bagus kan akak saya ni..baik hati sungguh)
*muffin yang ehmmmm....sedap! muffin ni saya tempah dari kak umi. Dekat ngan umah saya juga..akak ni nampak pendiam sikit..lemah lembut tengok..dan saya sukelah muffin akak ni..sedap dan wangi tau..nanti klu rindu nak order dari akak lagi eh..bagi kawan pun boleh juga kan as buah tangan..
*n lastly...cenderahati tempah dari duriankahwin.com. saya tempah 250psc fridge magnet n 250pcs bekas pensil. mekasih kak nurul kerana memberikan komitmen sepenuhnya dalam menyiapkan order saya ni walaupun pada saat akhir..kira2 tak cukup... :) saya nak kalendar mini..cute sangat tapi stok xde la plak..terpksala order benda lain..harap tetamu suke dan plg penting saya suke..hehehe.. :)

banyak juga isi dalam paperbag tu....yela rezeki kan..mekasih ya ALLAH, mekasih juga pada sponsership saya tu..hehehe ;)

HANTARAN


part ni paling best...barang hantaran semua saya beli sendiri...ala pegi saje kat nilai 3...macam2 ada..hehehe...cume perlu kreatif je..9 berbalas 11 dulang hantaran. untuk kek hantaran mekasih kat akak emi...cute sangat sangat kek tu tau!!!!n untuk gubahan nasib baik ada my beloved mom!! cayang mak! saya puas hati dengan hasil kerja mak saya dalam mengubah hantaran saya ni..kalau dulu tunang tema pink hitam..untuk kawin saya pilih purple putih (warna fav mak juga). memang cantik! ramai yang puji termasuk abg jurufoto kita...hehehe..kadang2 kenalan rapat mak pun minta mak tolong gubahkan..mak saya ni jenis baik hati sangat selalu bagi f.o.c. tak kisahlah..tapi dah konsep FOC tu janganlah suke komplen kan...lagi2 barang gubahan tu dibeli sendiri oleh empunya badan.lainlah klu barang hiasan hantaran tu mak saya beli sendiri ke lainlah citer... lastly paling penting menggunakan khidmat mak sendiri ni ianya jimat dan boleh komen! :)

TETAMU YANG HADIR
- tidak dilupakan juga pada tetamu yang sudi hadir pada majlis persandingan saya tempoh hari...saya mewakili pihak keluarga memohon maaf jika ada tersilap kata, terkurang layan nan mesra ke..kira apa2 sahaja yang tak puas hatilah...saya minta maaf..yelah yang baik tu datang dari NYA dan yang kurang baik tu..datang dari saya..insan yang lemah ini..

tu jelah citer setakat ni ye...sesiapa yang berminat atau teringin atau nak tau lagi cerita mengenai saya sikit2...silalah ke blog my wedding partner..ada saya list kan di situ..sebagai penutup...terima kasih juga pada keluarga saya yang banyak membantu, menyokong...dan tidak kurang juga mengutuk saya...takpe..ambil sebagai pengajaran sahaja..kn.. :) biasalah..kitakan manusia biasa yang penuh dengan kelemahan..kita tak mampu untuk puaskan hati semua org...dan....saya juga ingin melahirkan rasa syukur yang tak terhingga kerana saya selamat bergelar isteri kepada En. Azlisham b Mohd Arif..until now...alhamdullilah...saya sangat bahagia...mekasih abang!!! :)


"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Tuesday, January 5, 2010

My Wedding Day!!

Alhamdulillah.....syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan Limpah kurnia dan IzinNya maka segala persediaan...segala penantian berakhir dengan pernikahan juga..Syukur sangat!Terima Kasih ya ALLAH! Kekalkan hubungan kami ini...berkatilah perkahwinan kami ini moga sentiasa lurus di jalanMu....bahagia selalu...10hb ni majlis belah lelaki...so bila dah selesai saya akan updatekan lagi story dan pic...n lastly...terima kasih kepada tetamu yang hadir...tq!:)


"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"