WELCOME TO MY BLOG..

Dedikasi khas buat ibuku,suamiku & teman-temanku yang dicintai!

Sunday, November 28, 2010

14.11.2010 - LaHiRlah PutERa suLungKu

Alhamdulillah..setelah meniti liku2 perjalanan selama mengandung ni..akhirnya pada 14.11.2010 (Ahad) lahirlah putera sulungku yang amatku nantikan dan kuberi nama Muhammad Aiman Adli b. Azlisham. Aiman lahir kat Hospital Ampang pada pukul 6.08pm dengan berat 2.76kg. Syukur semua selamat. Jom saya story ckit saat aiman nak lahir ni..hehehe...

9.11.10 - Pagi sekitar pukul 5.30pg ada air kuar ckit...takut juga time tu..tapi memandangkan tak sakit pegi keje je seperti biasa..cik abg plak sakit kepala sebab bangun mengejut..ingat ada pape..hehehe...

10.11.10 - Masa yang sama..time nak pegi mandi tetiba rasa something kuar..ingatkan air semalam..buat biasa je..then rasa kuar lagi..cek tengok2..alamak! darah!!! takut sangat time tu...So apa lagi pegi hospital cek..sampai hospital doktor kata tkde pape sebab tak sakit dan carta pergerakan jantung baby pn ok lagi..dia suruh balik...

12.11.10 - Start rasa sakit..sakit sangat..jap ada jap ilang..tahan lagi sebab boleh agak nanti kalau pegi hospital pn doktor suruh balik juga sebab air ketuban tak pecah pun..so tahan jelah..

13.11.10 - Menahan sakit lagi..kali ni tak tahan sampai kene berlatih bernafas dengan tenang..tido pun dah tk lena..so kami buat keputusan untuk pegi hospital. Sampai sana..mcm biasa baring, cek tekanan drh, part paling suke dia pasangkn alat dengar bunyi jantung baby kat perut..bila dengar rasa aman ckit walaupun takut sorg2 time tu...then carta pergerakan baby pn bergerak...part paling tak suka bila doktor usik2 kat bawah tu..masa dia cek bukaan..aduh!sakitnya dia seluk!! huhuhu..ale2 doktor kata boleh balik lg sebab bukaan baru 1cm dan air ketuban tak pecah lagi. Sabar jela time tu..

14.11.10 - Menahan sakit sepanjang mlm. Sakit sgt2 tau...mak dan husband pesan banyak jalan. Masa tu jalan,duduk,berdiri..tapi memang sakit giler!!! entah mcm mana..petang tu dalam pukul 3.45ptg pas baring2 teringin nak minum soya. Pegi dapur, buka peti ais ambil soya..baru minum seteguk...pop!kuar air kt bawah..panas je..rupanya air ketuban dah pecah..pastu jerit mak!! hehehe..ape lagi sume org kelam kabut..hehehe...siap2 pegi hospital..sempat lagi merungut kene pakai kain mcm kelakar je..hehehe..ok sambung balik...sampai hospital mcm biasa baring, doktor cek bukaan dah buka 5cm. Aktif sungguh. Then doktor tgk pergerakan baby tak stabil so doktor kata tolak labour room. Masa tu tuhan je yang tau. Masuk labourroom dalam pukul 5pm. Tgh menahan sakit tu bleh plak kaki kram..dah la sejuk...so mintak nurse panggilkan husband. Bila tgk husband ada lega ckit..husband tlg urutkan mana lenguh2 tu..Tapi sebelum husband masuk tu doktor cek lagi dah buka 6cm. Doktor kata kalau lambat buka kene operate sbb takut baby lemas. Masa tu risau sgt. So time husband tlg urut kaki saya try push sendiri..hehehe...push punya push..3 kali air keluar baru rasa sakit teramat sgt dan minta husband panggilkan doktor. Ape lagi kelam kabut doktor tu kuarkan peralatan dia. Then mulalah aktiviti seluk menyeluk dan push menge "push". (adakah ayat ni..lantak lah..hehehe) push punya push...siap kene bebel ngan nurse lagi..yela 1st time mana reti push...akhirnya kuarlah aiman..hehehe..time doktor letak aiman kat dada dia dah boleh buka mata tau..ha mata dia tu la yg plg mahal..hehehe..pas ayah dia azankan..jahit menjahit pula..dah setel doktor suruh rehat jap..makan then baru bawa pegi bilik. Time tu rasa gembira tak terkata dapat lihat anak yang dikandung 9bulan 10hr ada didepan mata. Cuma tu la perasaan takut tu masih ada lg. Mana tidaknya kene tinggal sorg2...pas husband balik rasa sedih sgt..huhuhuh..risau memikirkan mcm mana bila baby nangis nanti..mcm mana tu..mcm mana ni...seharian tak tido jaga aiman. Dah la air susu xde. Tension sgt tau. Tapi aiman baik..dia faham. Dia nangis jap je...sedih sgt tgk dia...huhuhu..

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


Sampai sekarang..setelah mengharungi suka duka..menahan sakit hampir seminggu menunggu kelahirannya..saya dan aiman selamat sampai dirumah mak. Sekarang dah 15 hari berlalu..tapi kenangan tu akan tetap diingati sampai bila2...Nanti kt citer time berpantang plak ye..cuma sekarang ni harapan saya moga saya mampu menjaga aiman dengan baik. Maafkan ibu sebab tak dapat susukan aiman sepenuhnya.moga anak ibu ni sehat selalu. Ibu sakit takpe nak...jangan aiman. Ibu tak sanggup tgk aiman kene cucuk lagi. Cukupla time cek kuning dulu. Nasib aiman tak kene..aiman kene sehat tau nak..ibu dengan ayah sayang sangat dengan aiman...aiman permata hati ibuayah tau. LOVE YOU SO MUCH SAYANG!!!! MUHAMMAD AIMAN ADLI B AZLISHAM.

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Cerita Di bulan Oktober!

Salam...em, agak lama juga tk update blog ni kn...ok la nk story ckit benda yang dah berlaku sekitar bulan Oktober..pastu kita cite benda terkini plak ek...hehehe..

02.10.2010 - Pagi sabtu..terjaga awal..tk boleh tido...so sy pn lipatla baju-baju baby masukkan dalam bakul dia...suke sangat time tu..yela teruja nk tgu kelahiran baby sulung sy ni..ni sedikit gmbr yg sy tgkp time boring2..n sengeh2 sendirian tu..cuma car seat n stroller dia je xdan nk tgkp..









gambar tu sebahagian je...lagi citer di bulan 10 ni..khabar berita yang tak disangka-sangka..doa dan harapan selama ini alhamdulillah telah dimakbulkan. Walaupun saya tak dapat keje berstatus tetap dan stil kontrak lagi tapi akhirnya saya dapat juga pindah tempat keje. Senang dan menjimatkan bila pegi keje bersama husband. So bulan ni jugalah bulan last kami duduk di nilai. Dalam bulan ni jugalah aktiviti perpindahan barang2 umah giat dijalankan..hehehe..(ayat skema je :p ) lupa plak nk ambil gmbr..yela letih lor tiap hujung minggu je balik nilai mengemas. Tapi takpe akhirnya sume dah setel dah. So sekarang ni masih menumpang dirumah mak di KL.

Rindu plak dengan kenangan dulu...yela dulu berdua je kt umah..skrg ni...sabar insyaAllah ada rezeki lebih leh cari umah lain...hehehe...

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Friday, October 1, 2010

Dah 9 Bulan Bersama!!!!!!

Assalamualaikum....

Em..sedar tak sedar hari ni 01.10.10 genapla 9 bulan usia perkahwinan saya bersama suami tercinta Azlisham Mohd Arif..bererti 9 bulan jugalah saya memegang status sebagai isteri...tak sangka rasa sekejap je masa berlalu..

Buat suami tercinta......ingin su katakan yang su amat menyayangi abg.Segala suka duka kita harungi bersama kan..Moga tahun baru akan datang akan membawa lebih seribu kemanisan buat kita kan abg..lagi2 dalam menanti kehadiran insan tersayang kita ini..su tau abg mst tak sabar nak main dengan dia kan kan...su akan cuba menjadi seorang isteri yang baik utk abg..Tiap hari bila abg pegi keje je su selalu berdoa dalam ati supaya Allah lindungi abg selalu..selamat pegi dan sampai dari tempat keje ke umah. Selagi abg tak balik..ati su risau je lagi2 bila abg bawak moto tau..Ingat lagi bulan 3 masa abg Xcident tu..hanya Allah sahaja yang tau ati su ni mcm mana..dah nangis dah kt ofiz pun time tu.Dengan alahan lagi su gagahkan juga balik umah ambil brg..pegi gadong then terus pg KL. Lega ati ni bila dpt tgk abg tau. Ptg tu plak kt pg balai polis..nasib dpt mak mertua kuatkan..hehehe...mak la yg tolong tolak kerusi roda abg tu..(mekasih mak!)dan su pn terpksla tgu dalam kete dgn ujan ribut petir time tu..sabar jela bila mengingatkan kembali..Tapi su bersyukur abg tak pape. Sebab tu su selalu pesan ngan abg ati2. Su nak abg sehat2 selalu juga sebab su tak mampu menjaga diri su tanpa abg. Terima kasih abg kerana membahagiakan su selama ini. I LOVE YOU SO MUCHHHHH!!!!!!! MUAHHHHH!!!!!!



"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"