WELCOME TO MY BLOG..

Dedikasi khas buat ibuku,suamiku & teman-temanku yang dicintai!

Thursday, June 17, 2010

3rd Check-Up



pagi khamis - pas minum susu anmum kt umah, pegi punch jap then pegi bfast mkn roti canai + teh 0 panas..dalam kul 9 baru sampai klinik..nasib hari ni tak ramai orang. So far alahan dah kurang..makan pn bselera je..berat alhmdlh naik..sampai gak 45kg..hehehe..tp tu la yang selalu risau time checkup ni tak lain tak bukan HB..


em..makin turunla plak..dah 9.7 dah..pastu ada trace gula ckit..adeh!! tapi mungkin hari ni nasib baik sikit..sbb ape..1st tak kene minum air gula.. 2nd dpt plak nurse yang baik dan ramah..hehehe..lega..klu tak mesti bengkak je hati ni kn..yela dah mkn ubat dah tp stil makin turunlah plak..dulu alahan bagai nak rak ok je..so memandangankan turun lagi..2mggu dari sekarang kene jumpe cek..huhuhu..ubat pn makin bertambah..sabar jelah..so next apponmnt kene scan (bab paling suke sbb leh tgk baby..hehehe..), ambil darah balik..(harap2lah naik n gula dah xde) n last skali..ehmmm...kene suntiklah plak..huhuhu...nasib kene pegi petang..so tak perlu apply cuti..hehehe..em..takpe.anggaplah ni sume cobaan..hehehe.....ok la stop dl..mulai skrg kene pulun lah bagi naik darah...chayok2!!!!

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Monday, June 14, 2010

Hepy Birthday to ME!!!!


Yeahhhhh!!!!!! dah sweet 25 gitu...muda lagi...kn..hehehe...em...semalam sambut bday ngan mak skali..hepyla smlm...sambut kt umah bersama keluarga tersayang..tp sebelum tu jumaat ptg dah checkin kt hotel seri malaysia kt bagan lalang..husband belanja mkn2 kt sana...memang puasla..sabtu tu terus balik KL umah mak..hadiah?? hehehe...sy dr dl nk sgt ngn patung ni......

hehehe...suke...tp dpt dale je..chips...nantila suruh sape bagi plak..tk malu kn..hehehe..harap thn depan lebih bermakna dan menggembirakan kn...ehm...mekasih abg...byk duit abg habis kn selama 3 hari tu..:) terima kasih juga pada family dan juga kawan2 yg still remember my bday..moga ucapan tu menjadi satu doa kan..amin.. Okla nk sambung keje dl..tata sume!!!


"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"

Thursday, June 3, 2010

Mabuk Mengandung ^_^


salam semua...

yok oh je kn...entah ada org baca blog ni ke tk..tp tak kisahla janji hepy..hehehe..lama gak tk update blog..semenjak mengandung ni...rasa malas je..suke tido...hehehe..tp apakan daya..keje tetap keje..kandungan skrg alhmdlh dah 16 minggu means...4 bulan la kn..org sll kata perut kecik je..eee...diorg nk perut sy ni besar mana agakanya..dah orgnye kecik, perut pn mstlah kecik juga..ehm...tak faham den..tp lantaklah..yg penting ibu sehat..baby sehat...ayah pun sehat..hehehe..lg 2 minggu nk pegi checkup...risau..takut HB turun lg..harap tak la..berat pn naik 1/2 kg je..susah benar nk naikkn berat badan ni..huhuhu..tp yg bagusnya bulan ni mabuk2 dah kurang ckit..cuma perut asyik lapa je..bila lmbt mkn mulalah nk muntah balik..tp ok la dr sebelumnya..makan ckit muntah..cuma alahan pd bau makanan..dapur..dsbnya tu blom ilang lg..so..til now tak masuk dapur dah..hehehe..husband kena berkorbanlah kan..nk wt mcm mana..bukan sengaja..hehehe..harap masa2 yang akan dilalui nanti akan menjadi lebih baik dari sebelumnya..tu la yg diharapkn sgt..ok la..nk sambung mkn biskut dulu..see u again..tata!!

"SeNtiasa kEkaLkaN kAsiH sAyaNG BERsaMa"